onsdag, februari 28, 2007

behövs halland?

Fruktansvärt rolig webbomröstning på aftonbladet idag, huruvida Hallands län egentligen behövs. I artikeln verkar län och landskap vara sak samma. (Behövs något landskap överhuvudtaget? Känner folk fortfarande starka band till sin landskapsblomma och sitt landskapsdjur?)

Men tydligen är det seriöst att Halland kan komma att "rensas bort". Länet är helt omodernt! -Det har inte städats bland Sveriges län på 400 år, skriver Lena Mellin i Aftonbladet. Fast är det någon som håller med om hennes avslutande mening: hallänningarna, liksom en del andra, sörjer över att residenset inte längre kommer bebos av den egna landshövdingen?

En stor del av hallänningarna får ju tillhöra fina Skåne istället. Och Skåne får en till fin sandstrand (Tylösand förstås) att lägga till listan!

Fast lite känns det som att aftonbladet gjort nåt slags mellanstadiegrupparbete av förslaget. SvD skriver att Sverige ska delas upp i 6–9 stora regioner som ska ersätta dagens landsting och statliga län. Ingenting om hallänningarnas motstånd pga sin lokalpatriotiska stolthet över lax och Per Gessle...

Inga kommentarer: