onsdag, augusti 29, 2007

entourage

A. och jag tittar på Entourage om kvällarna, det är en serie som faktiskt har sänts hela sommaren, till skillnad från de flesta andra vars distributörer verkar tro att tv-säsongen tar slut i maj och börjar igen i slutet av september. Äntligen kan jag hålla med alla om att Vince är riktigt läcker, nu när han bokstavligen klippt (kammat?) bort sina pojklockar..!


Jag gillar alla cameo-roller av verkliga kändisar. Serien måste verkligen ha hög trovärdighet i USA eftersom så himla många vill vara med. Bland det jag sett ikväll droppade både Dennis Hopper och Snoop Doggy Dogg förbi.



Eller så har allting som HBO gör creddfaktor. Jag har kollat på nya Flight of the Conchords också, och båda dessa serierna vinner lite extra poäng (tycker jag) för att de lagt ner lite möda på tillhörande interaktiva attiraljer. T.ex finns det verkligen en trovärdig filmsajt för en film som den (fiktiva) huvudrollsinnehavaren i Entourage spelat in i början av 4.e säsongen. Och vad gäller Flight o.t.c så har duon i serien ett enda fan - vars videoblogg uppdateras varje vecka!



Men Entourage iallafall, det kanske allra bästa med serien är att ingenting är onödigt. Det är ofta det pratas om nåt filmmanus som diskuterades i ett avsnitt förtvå år sedan, eller att en person som kanske varit med i en enda scen fösta säsongen kommer förbi igen. (Utom vad gäller Vincent Chase's alla tjejer. De ersätts utan förklaring i varje nytt avsnitt.) Serieskaparna intelligensbefriar inte sina tittare, det är skönt, det finns alldeles för många serier som är helt inkonsekventa och glömmer bort allt som hänt för mer än åtta avsnitt sedan. Som att de hellre vill försöka få nya tittare som kan komma in i programmet direkt, än att måna om de gamla trogna tittarna. Entourage har inte ens nån fånig resumé (där en av karaktärerna säger mystiskt: - Previously on...)



Däremot har Entourage ett tråååkigt intro i 58 jäkla sekunder, med en låt som är så dålig att den inte ens fastnar efter 50 avsnitt.

Inga kommentarer: