fredag, augusti 31, 2007

jag zappar och jag undrar

Lite planlöst zappande en fredagkväll ger några slöa reflektioner.

Först, Junior Eurovision Song Contest - Adam Alsing och Agneta Sjödin är programledare, vilket i sig känns alldeles för vuxet, men kanske gjorde de ett bra jobb. MEN jag slog på precis när alla barnen står på scenen och kuverten med vinnarna bärs in, och då är väl Adam den sämsta i världen på att läsa upp resultaten! Alla minns väl hur olidligt lång tid han tog för att avsluta meningen -"och den som får lämna huset är..." i Big Brother. Och just där kanske det är lite käckt enerverande att dra ut på lidandet för de vuxna deltagarna, men inte för barn mellan typ tio och tolv som precis framfört egna låtar för en miljonpublik. Nej fy, TV4, byt ut Adam. Dessutom ledde ju hans enorma 45-sekunders konstpaus till att man inte hann höra mer än en vers på vinnarlåten efter prisutdelningen!

Sedan, eller kanske samtidigt, pågår Bon Jovi UnpluggedVH-1. Inte samma bonjovi-unplugged som jag sett förut, men samma fenomen händer - Jon Bongiovi struntar i att sjunga de höga tonerna. Vilket kanske inte är ett brott, men folk kanske vill känna igen melodierna litegrann åtminstone, särskilt ett paradnummer som Livin' on a prayer, som helt lyfts upp av de pressade tenorhöga "wooh-ooh":en (ja och synthbasslingan, men den var ersatt med en stråkorkester som spelade Eleanor Rigby-komp!)
Undrar om Jon inte orkar ta de högsta tonerna längre? Det är ett bevis isåfall på att även rockstjärnor bör fortsätta öva på sitt respektive instrument varje dag. Det är sååå lätt att tappa tekniken.

Inga kommentarer: