fredag, augusti 10, 2007

parksommar

Det blev ju en fin kväll igår trots allt, så det var tur att vi gick till Skansen, som fick tjänstgöra som Stockholms folkpark. När Säkert! spelade hade vi ett sånt bra bord i solen så det blev enbart lyssning, vilket i.o.f.s var lite dumt för hon är den enda jag inte redan sett live. Men det lät väldigt bra. Som skivan ungefär.

Salem Al Fakir var betydligt roligare på ett trångt Mosebacke dock, kanske mest för att man såg hans glada lilla ansikte bättre där än på den stora Solliden-scenen. Han är rätt tuff som spelar ut hitsen tidigt i konserten. Synd att han inte vågade (?) behålla coola instrumentala Magic Night just instrumental...det var inlagt konstiga strofer om Robin Hood.

Den stora stjärnan är ju Moneybrother. Det var jättefint ljud och ljussättning, helt perfekt i sommarnatten. Och då har jag inte lyssnat alls på svenskaprojektet Pengabrorsan, som också var flitigt representerad på låtlistan denna kväll. Jag läste i nån blogg idag att han avslutat med Eldkvarns Fulla för kärlekens skull. Men jag gick vuxet nog hem innan resten av folkmassan, direkt efter "Joanna" - fortfarande en av vår tids mäktigaste lovesongs.

Då, i slutet, var där rätt mycket folk, men tidigare under kvällen var det ovanligt tunt. Inte i närheten av Allsång på Skansen iallafall. Undrar om arrangörerna är nöjda?
Lika bra som huvudartisterna var, lika dåliga var "pausunderhållarna". Först skitmesiga Filippa & Monika - det finns en anledning till varför de bara får ha fyraminuters-sketcher i TV! Och Kalle Haglund, var det rap eller poesi eller helt enkelt inget av det? Sen var det nån Sirqus Alfons, som eventuellt gjorde något roligare på scenen efter sitt inledningsnummer, men jag kunde bara inte stå kvar, musiken var så hemsk.

Well, det blev en fin kväll just för att det var en fin sommarkväll. Det hade inte varit värt det i ösregn. Tycker ändå det är konstigt att turnépaketet fått ställa in på vissa håll i landet, det är ju verkligen tre populära akter, och särskilt dyrt var det inte. Några timmars bra musik av hög kvalitet, men inga aha-upplevelser.

1 kommentar:

hillewee sa...

filippa barksommar - i like:)