torsdag, augusti 21, 2008

strömavbrott - vakna upp 1970

Det kraftiga regnet, tillsammans med en och annan försiktig åskknall, slog ut strömmen i vårt kvarter tidigt ikväll.
Trots att klockan bara var halv sex och det tekniskt sett är sommar, behövdes det stearinljus. Väldigt cozy - om bara middagen hunnit bli färdig. Nu stod det halvkokt pasta och en panna med rå purjolök på spisen.

Det tog lång tid efter att strömmen återkommit, tills att vår digitalbox hämtade sig. Säkert i en timme hävdade detta lilla silvergrå ComHem-ombud att klockan var 02.32 den 2 januari - 1970.
Alltså det fanns inte digitalboxar 1970 (knappt digitala siffror alls) så varför lägger tillverkarna in det datumet överhuvudtaget?

Kan inte det bli en bra (nja okej, halvtaskig, direkt-till-tv) film? Att det blir strömavbrott hemma hos en vanlig trevlig familj, och när strömmen kommer tillbaka är det ett helt annat år?


Det är som nån gång jag skulle hjälpa min fina lilla mormor med hennes video (VHS alltså.) Hon gjorde helt enligt manualen när hon programmerade, och klockan gick rätt. Ändå blev inspelningarna inte rätt. Sedan upptäckte jag att tid och datum stämde - men videon uppgav att året var 2032.

Inga kommentarer: