söndag, oktober 12, 2008

lösa lösenfrågan

Hittade precis ett mail från Hotmail-"personalen" med tips på hur man skyddar sig mot mailbedrägerier. Naturligtvis ingick universaltipset att byta lösenord ofta, och gärna till ett starkt sådant, med omväxlande siffror och bokstäver och kluriga tecken.

Jag har haft mitt hotmailpassword längre än jag haft något annat i mitt liv (känns det som), i 12 år, dvs ungefär samtidigt som man började bli internetberoende. Ja, det är till och med så gammalt att jag inte behövde nå upp till dagens standardkrav på minst sex-sju tecken!

Vet inte om jag vill byta bort det enda som finns kvar sen tonåren.
Allt annat är ju utbytt, bank, försäkringsbolag, mobiloperatör blablabla. Mitt hotmailpassword skulle jag komma ihåg även efter några månader i koma.
(och nej det kan ju inte vara samma som mitt barns namn eller hur...)

Lösenordet till min jobbmail måste bytas ut efter 40 dagar, annars blir det expired. Vilket alla andra verkar ha skitsvårt att komma ihåg. Herregud, ha två ord att alternera mellan då. Till skillnad från många andra arbetsplatser bekommer det inte någon (mig) om någon skulle komma in på min jobbmail. Det värsta som skulle kunna hända är typ att någon skulle utge sig från att vara jag och skicka fräcka inviter till elevernas pappor, typ...

1 kommentar:

Mikaela sa...

Det har du i och för sig rätt i... Det är den enda riskfaktorn med min teori - Nils till synes bristande intelligens kan inte vara tillräcklig för en sådan storartad konspiration! :P