torsdag, oktober 30, 2008

lullaby

För nästan två år sedan skrev jag om Rockabye Baby:s vaggviseversioner av kända rocklåtar. Då gick det bara att beställa skivorna i USA, och jag har faktiskt inte sett dem i svenska butiker sedan dess heller, varken musik- eller barnaffärer.

Men nu ser jag att Stockiddo, som påstår sig sälja streetwear for kids, faktiskt tillhandahåller de flesta plattorna. Ett antal låtar smög sig in i min iPod redan när Bianca var nyfödd (men det gick ju inte att köpa dem!) men jag är fortfarande sugen på att höra Lullaby Renditions of The Cure. Jag menar, hur låter en lullaby-version av Lullaby?

Inte The Beatles dock, som man skulle kunna tro. Det finns redan alldeles för många Beatlesinstrumentationer. Allt från barockinstrument till panflöjt.

Jag håller med mig själv från det gamla inlägget - fast nu med facit i hand alltså - att skivorna kanske allra mest är till för föräldrar som vill implantera sin musiksmak med modersmjölken. För det är inte säkert att barnet känner igen melodierna när de senare lyssnar på Metallicas Black Album på riktigt.

Men om man, som jag, har ett barn som inte längre somnar när man sjunger, utan istället bara sjunger med, så är förstås instrumental musik att föredra, och klockspel och xylofon lagom lugnt.
På dagtid rekommenderar jag hellre aktiviteter till Detektivbyråns cirkusliknande musik.

Provlyssna på Rockabye Baby här

Inga kommentarer: