fredag, maj 08, 2009

ät fett och socker tills du spyr

Jag ammade en stund framför Singing Bee ikväll. Det finns mycket att säga om det programmet, men det ska jag inte göra. Just nu, iallafall.
Det var något karaoke-moment, deltagarna sjöng en i taget, och fick se texten, men vissa ord var utelämnade. Genom att sjunga rätt på de "dolda orden" samlas poäng.
Alla jag hann se var duktiga och fick full pott (= 10 ord, 10 poäng). Men det är verkligen greatest hits det handlar om, Rix FM/Lugna Favoriter/Stud107-låtar. Knappast indiepop.

MEN. En kille fick sjunga Kents Dom andra. Och han var ju allra bäst. Ändå var han den enda som missade ett enda poäng.
Det var faktiskt sju år sedan Dom andra var en hit, och även om jag är ett stort fan*), så medger jag utan tvekan att det ofta är svårt att utskilja vad bäste Joakim Berg sjunger.

Fast, bortsett från den berömda visslingen, det man ändå lärde sig först av Dom andra, var väl Sälj dig, sälj dig dyrt. Konstigt att det var just där han sjöng fel...

*) dessutom tog min äldsta dotter sitt första andetag till just den låten, av alla låtar, och av alla Kent-låtar. Helt slumpartat!

3 kommentarer:

miss jane doe sa...

Det där med din dotter & Dom andra är så himla fint, det har jag tyckt sedan jag läste det för första gången för länge sedan när du skrev om det. Jag hoppas mina framtida barn väljer ut lika bra låtar som din Bianca :)

annalin sa...

Åh, vad gulligt skrivit!

Sen får ju bebisarna bara "välja" att födas till låtar som vi själv lagt på en playlist, så det kan inte bli HUR fel som helst.
Fast jag hade lagt dit för mycket (eller rättare sagt för energiska) Håkan Hellström-låtar till första förlossningen. När En midsommarnatts dröm kom under de sista värsta värkarna var det bara att skrika BYYYYT!

miss jane doe sa...

haha, jag förstår, det är en hel vetenskap det där. väldigt bra idé det där iallafall, man kan ju knappast få en bättre start i livet än med bra musik..? lycka till med bebisen!