måndag, maj 04, 2009

polly scattergood

Kanske har jag redan i maj hittat Årets Lily Allen. Via Jennys Popkoll hittade jag en brittisk sångerska vid namn Polly Scattergood.
Tydligen jämförs hon med Kate Bush, det håller jag nog inte med om, jag tycker snarare hon är en blandning mellan Björk, t.A.t.U och Lily Allen (oj så multinationellt).

Polly finns lyckligtvis på Spotify, och hennes röst, kombinerat med de egenkomponerade låtarna förstås, låter lika bra i traditionell gitarrpop, till flygelackompanjemang eller i electro-remixar.

Hon beskriver sig själv som en storyteller. Jag får lyssna noggrannare på texterna i iPoden vid nästa tråkiga promenad...

Den första låten jag hörde - och föll för - var Other too endless. Videon finns här. Idag släpps nästa singel, Please Don't touch. Det framgår inte om/när hela albumet ska släppas i Sverige, men det finns på iTunes.


1 kommentar:

Vegomamman sa...

Låten "Other to endless" var riktigt skön! Här kommer jag nog hänga en del, jag behöver nämligen någon som letar upp godbitarna åt mig... Annars är jag hopplöst ouppdaterad numer.