tisdag, december 08, 2009

sankta lucia av dileva

Jag blev helt knockad av Thomas DiLevas version av Luciasången, som finns på två av Min Skattkammare-skivorna (för barn.) Hittar tyvärr inget att länka till på nätet, varken Spotify eller youtube eller nåt. Men jag hamnade på en inofficiell sida om dileva, som även hade en forumdel.
Det senaste inlägget skrevs alltså av DiLevas fru.


Zinat Pirzadeh Di Leva skrev 27 september 2009:
Min man är den vackraste av alla män i alla tre världar*

Han är vacker hela han, hjärtat, själen och kroppen*

Vi speglar oss i andra och vi ser oss själva*

Ljus och Lycka*


O-kay. Så skulle ju inte min kille skriva här i min blogg (även om jag förutsätter att han anser att jag är helt och hållet vacker i hjärtat och själen) eller ens på min Facebook. Såna som skriver en, knappt två personliga ömhetsbevis i statusraden hamnar i DÖLJ eller åker ut. "Jessy saknar sin fine gullesnutte"

Men sen gör Zinat en rar insats för en okänd femtonåring som ville se Di leva i uppsala i fjol, men hade ingen att gå med.
"Alla jag frågat anser att han är äcklig -.- vilket jag tycker är omoget sagt. Jag är ett fan av honom. Och är 15 år... ngn som vill gå? adda min msn om ni e intresserad"

Zinat Pirzadeh svarade 20 september 2008:
Hej Sofia!
Du får följa med mig, du får en biljett också. Maila mig om du är intresserad. Kram, ZinatJa det kan inte vara kul att läsa att folk tycker att ens stora kärlek är äcklig, även om det är bara på högstadieskolorna. Men hon kunde också nöjt sig med att peppa Sofia att stå på sig.


Fast idag fick jag höra att DiLeva nyligen förstört en kristallkrona på Cirkus, då han traditionellt kastat frukt från scenen på en shakti-matta-fest.


Hur som helst. Sankta Lucia alltså. med många fina verser, även de mer sällan sjungna. Trollsejd och mörkermakt ljus du betvingar och så vidare.

1 kommentar:

Staffan Hanneteg sa...

Hej ! gillar gör även jag Di Levas version av Luciasången

här kan du lyssna själv!
http://video.tiscali.it/canali/truveo/3794503698.html


hälsn Staffan Hanneteg öSTERSUND