onsdag, augusti 03, 2005

Pussycat Dolls

Pussycat Dolls har gått mig helt förbi. Men idag såg jag deras Don't cha-video. Den spontana tanken är att det är en samling med inte-så-himla-unga tjejer som försöker återuppfinna Spice Girls och dess forna girlpower. Som om det inte räckte med att vara sju damer som upprepar textraden "Don't cha wish your girlfriend was hot like me? Don't cha wish your girlfriend was a freak like me?"så är även Busta Rhymes med. Kände mig tvungen att kolla upp detta fenomen trots allt. Pussycat Dolls är alltså en showgrupp som huvudsakligen uppträder i Las Vegas, blandar sexuella utspel med parodier. Det går väl inte riktigt att jämföra med någon svensk underhållning...verkar lite fräschare och spänstigare än After Darks krogshower.
Koreografen Robin Antin satte ihop gruppen 1993 - Carmen Electra var då en av leaddansarna - och första liveframträdandet var på Viper Room, L.A, två år senare. Men 2003 beslöt Robin sig(undrar om alla var överens om det?) för att starta om från scratch, med mer fokus på sången, och höll auditions. Sjukt mycket kändisar har gjort gästinhopp, först och främst Britney (på hennes storebrors födelsedagsfest), Gwen Stefani, Christina Applegate, Charlize Theron, Paris Hilton, alla Charlies Änglar-skådespelerskorna, och Pink hade med hela truppen i sin Trouble-video. I våras öppnades en Pussycat Dolls Lounge på världskända Caesars Palace i Las Vegas, där gruppen uppträder 7 dagar i veckan (på bästa Celine Dion-manér). Fast tydligen är det ingen sammanhängande show, utan de kommer in en gång i halvtimmen och kör ett nummer på 3-5 minuter. Konstiga arbetsrutiner...men det kanske har med klädbyten att göra.
Utmärkta sminktillverkaren Stila säljer ett Pussycat Doll-läppstift med ett litet rosa bälte om, och en hylsa av fisknät...fisknät!? Stämmer det!? Jag läste nån helt annanstans att PD uppträder i fishnet, men översätter jag det rätt? det låter inte sååå glamouröst..!

1 kommentar:

Anonym sa...

fishnet säger man om nätstrumpbyxor på amerikanska du vet.