onsdag, maj 30, 2007

a glass of water longing for the ocean

Det är utan någon som helst sorg jag konstaterar att Oh, Laura (oh, vad är det för jäkla namn?!) bara får ljumma recensioner med max tvåor i betyg av sitt album A song inside my head, a demon in my bed. Så gott som alla kallar dem förstås för SAAB-bandet, och påpekar att de är smarta affärsmän som sålde låten till SAAB, "för det är så den s.k. musikindustrin ser ut just nu."

Det är konstigt, för jag hörde på P3 (antingen var det Tracks eller nån hitlista) att det var precis tvärtom, dvs att bandet bad om att "få" låten till sin. Det var nämligen bara bandets sångerska Frida Öhrn som hade ett frilansknäck i att sjunga in just Release me.
(Om Frida sjöng till en färdig bakgrund, vilket jag tror, eller om de bytte hela inspelningen så att bandmedlemmarna spelar instrumenten i reklamfilmen också, förtäljde inte historien.)

Det är väl old news att låten direkt toppade listorna både i Sverige och England. (Är det därför de ibland benämns som Laura Sweden?) Och den spelas ju på radio för jämnan. Visst, den är väl inte dålig. Men de typ 20 sekunderna man får höra i TV-reklamen räcker absolut! Det händer absolut inget mer i fullängdsversionen, och seriöst, bättre låtar i genren är väl inte svårt att hitta!?

Nej då skulle det vara mycket roligare om det blev en sommarhit av den klart beatlesinspirerade My Toyota is fantastic - beep beep ye-eah!

Inga kommentarer: