söndag, augusti 05, 2007

lee hazlewood

Ibland när man nås av ett dödsbud, så tänker man faktiskt: - Va, levde han nyss?! Vissa artister som förknippas med låtar inspelade för väldigt länge sedan, reflekterar man faktiskt inte över vad de gör nuförtiden.

Kanske en del upplever det så med Lee Hazlewood. Fast jag visste att Lee levde - och även att han var döende. SvD skrev en fin artikel om honom, i samband med en telefonintervju inför hans sista skivsläpp. Cake or Death lyssnade jag aldrig på, men däremot en hel del på en annan sen skiva, For every solution there's a problem, som kom 2002. Den Lee-låten som jag tycker är absolut vackrast finns med där, A taste of you (fast låten kom på singel 1979).


Fast det där speciella soundet som jag förknippar med Lee - kan man säga en blandning av fransk sextiotals-lounge och Leonard Cohen? - förekommer förstås i duetterna. (Inte These boots..., för den har man hört allra mest med bara Nancy Sinatra.) Men Summer Wine och Some Velvet Morning.


Om man vill samla på sig Lee-memorabilia nu, så försök slå till på den här soffgruppen. Fanns tydligen i hans lägenhet på Vallhallavägen 138 när han turnerade i skandinavien 1975. Det är en 3 månader gammal annons, men finns den kvar kanske värdet(priset!) ökar nu!

There's pictures in my mind I've never seen before.
There's emptiness I find my love
and yes there's even more.
There's loneliness that cuts me like a knife
and I wish I had a taste of you tonight.

Inga kommentarer: