lördag, augusti 04, 2007

spoilern om boken i filmen

Det ligger redan en hel del rippade versioner av Evan Almighty ute på torrentsajterna. I en av dem upptäcktes en sak jag inte varit med om förut, men som faktiskt kan komma att bli ett nytt fenomen.

Nästan en timme in i filmen visas en officiell TV, som kanske visar sportresultat på en bar, nyheter i en vänthall eller något. Då har den som rippat filmen själv klippt in en svart texruta i tv:n, där det avslöjas ytterst väsentlig information om slutet på den sista Harry Potter-boken. Det ser väldigt trovärdigt ut, inte så att man tror att det ingår i den ordinarie filmen men det är omöjligt att låta bli att läsa texten!

För flera år sedan när Michael Jackson faktiskt släppte en ny låt, ryktades det att en fil med det nya låtnamnet spridits på Kazaa och liknande, fast att det visade sig vara en gammal M.J.-låt när man väl lyssnade. Men tänk om det börjar bli så, att det inte ens är originalversioner som sprids olagligt - vilket verkar vara den stora fasan för branschen - utan manipulerade versioner! Det kanske blir en ny plattform för diverse reklam och propaganda.

Jag har bara sett just den 57:e minuten i Evan - den allsmäktige, just för att se denna spoilern med egna ögon, men jag misstänker att filmen annars inte handlar om Harry Potter alls, så detta var väl bara ett practical joke från uppladdaren. Ett rätt kul sådant faktiskt.

Inga kommentarer: