onsdag, augusti 01, 2007

trängselskatt

Så där ja, då har vi gått över till 1 augusti, vilket innebär att det är trängselskatt som gäller igen. Eller det börjar väl inte gälla effektivt förrän klockan halv sju men ändå.

En god idé hade väl varit att sänka parkeringkostnaderna! Det finns faktiskt folk som bor innanför tullarna som har bil. Jag hade en bil ett ytterst kort tag under det s.k. Stockholmsförsöket, men trots trängselskatt var det billigare att köra ut till Ekerö från stan, än att låta bilen stå parkerad på gatan. Det straffas bara att köra bil, det uppmuntras inte att låta bli att köra.

Nuförtiden kostar det definitivt inte 20 kronor vart man än vill åka med lokaltrafiken. Som det gjorde under försöksperioden. - Aha, det här var ju bra och billigt, tänkte säkert många nyblivna connexresenärer. Och gick och röstade "ja".

Jag röstade absolut inte för trängselskatter. Det finns redan så många skatter att man inte kan hålla reda på dem.

Det där med transpondrar, däremot, är tydligen so last season. Hoppas Sverige har sålt alla de små grå lådorna till något annat land - det fanns väl nästan en halv miljon sådana? - för det är inte bra för klimathotet att slänga bort dem.

Inga kommentarer: