torsdag, september 20, 2007

mycket väsen för ingenting

I P3 Populär från i måndags, påstår Jocke Berg att Ingenting är det minst depeche moddiga han nånsin skrivit, och slänger till Hanna Fahl, som alltså just släppt påståendet som "alla" ändå tänker, en syrlig kommentar, typ "well it's up to your opinion" (inte ordagrant citat. men han la inte till "bitch".)

Albumtiteln Tillbaka till samtiden har en ganska bra förklaring, nämligen att Kent tycker att allt ska låta så himla retro nuförtiden så att de vill låta som året det verkligen är. Så att nästa generation ska slippa undra "jaha, var denna låten från 2007 eller rentav 1987".
Undrar vad Kent skulle ha tyckt om att jag spontant nästan börjar sjunga You were working as a waitress in a cocktail bar... (Human Leagues Don't you want me från 1981 - nästan nyss...) när jag hör synthslingan i Ingenting.

Nu har jag sett videon också, och hästen som ska fronta albumet senare i höst är med, plus en massa andra djur. Samt något som ser ut som vildvittror! Det hade varit såå mycket mysigare att låta de söta Eskilstuna-tigrarna från Vapen & Ammunition göra comeback. Fast det är väl för retro.

Hur kan youtube vara så överlägsen som videospelare att till och med ett band använder det på sin offentliga hemsida? Jag tycker det skulle öka trovärdigheten med en egen välfungerande liten videospelare.

Men låten är fortfarande konstaterat skitbra. Skitbra för att vara en ny låt rent allmänt. Kanske bara en sjupoängs kentlåt.

Inga kommentarer: