fredag, oktober 05, 2007

babyvisning på moderna

Efter att ha släpat med Little B på diverse babyrytmik, babykonsert, babysalsa, barnvagnsbio osv, så var det idag dags för lite skön modern konst.

Moderna Muséet ordnar visningar för bebisar, fast egentligen är själva guidningen till för föräldrarna, men urvalet av konstverk är bebisanpassat, det är stora skarpa målningar och skulpturer.

Problemet med att göra vuxna saker i babygrupper, även om tanken är god, är att bebisar ännu hellre tittar på varandra. För mig hade det säkert varit enklare att gå med min lilla busunge i våras, när hon var mindre och lugnare.
Nu har hon alldeles för mycket spring i benen, och vill gärna hälsa på andra bebisar som vågat sig ner på golvet. dessutom innebär ju 17 barnvagnar 68 hjul att klämma på, reflexer att fascineras av och ibland som en bonus, någon trevlig skallra som hängde ner från nån vagn.
Fast det var kul ändå, för "titta" är ju ett av hennes favoritord, hon pekar med sitt lilla finger på tavlorna och säger "titta, titta", till guidens förtjusning. Och hon lyckades brista ut i ett tjoande skratt precis när guiden visade en fallossymbol i ett Salvador Dali-verk. Very inappropriate.

Jag ska gå dit med henne på egen hand nästa gång, för det är stora fina ytor, och hon var väldigt intresserad av skulpturer. Men vad tråkigt det är att redan behöva säga att hon inte får röra konstverken!

Inga kommentarer: