onsdag, oktober 03, 2007

prinsessor får fuska sig fram

Det är ingen hemlighet att jag personligen tycker att monarki är totalt odemokratiskt, men till och med gammaldags trångsynta rojalister måste väl hålla med om att det är helt oförsvarbart att prinsessan Madeleine får en egen psykologikurs vid Stockholms universitet!

Aftonbladet har fått tag i ett styrelseprotokoll från psykologiska institutionen.
Fast alla vet uppenbarligen att det är totalt omoraliskt att göra så här, eftersom det mesta är helt motsägelsefullt:

- Hovet tog initiativ till att denna kurs skulle startas - enligt ett protokoll från ett styrelsemöte på psyk. institutionen.
MEN hovets informationschef "har inte fått några uppgifter om att det skulle vara en specialkurs som är ordnad just för Madeleine".

- I samma protokoll står det att ”Övriga studerande skall vara högst 5 personer, dessa kommer att handplockas.”
MEN prefekten på psyk. institutionen säger sig inte känna till uppgifterna om handplockade studenter, TROTS att han själv skrev under just det nämnda protokollet.

Sekreteraren som skrev protokollet hotar att hemsöka journalisten när hon dör, om han gör ett uppslag om detta i Aftonbladet.

Nej, det är definitivt nåt som inte gått rätt till med den här kursen som Madeleine precis börjat läsa.

Heder ska den administrativa chefen på institutionen ha, för hon var kritisk till att bara 5-6 st skulle få läsa kursen, eftersom det är en kostsam utbildning. Fast tydligen klagade hon inte tillräckligt högt...

Sen ska jag faktiskt tillägga, att det står inte att hovet TVINGAT universitetet, utan att "hovet hörde sig för om det gick att ordna en kurs i barn- och ungdomspsykologi som prinsessan kunde läsa." Men UD trollade ju fram en extra plats till Victoria för några år sedan. Även om jag faktiskt tycker att det känns lite mer väsentligt, om hon nu ska bli statschef.
Men Madeleine brukar ju plugga konst. Hon ska väl knappast jobba med barn. Jag tycker hon kan bli förskollärare isåfall.

Så, varför bryr sig Stockholms Universitet mer om att bemöta hovet än att stolt vara ett rättvist och moraliskt lärosäte? Är de ute efter ett litet "K", som i Kungliga Tekniska Högskolan/Musikhögskolan/Konsthögskolan osv?
(Det är väl ändå alltid finare att vara universitet än högskola?)

Usch, jag orkar inte. Jag blir inte ens fysiskt ilsken. Jag fattar bara inte hur folk fortfarande kan gilla kungafamiljen. Och dessutom, i synnerhet Madeleine har verkligen ingen funktion alls.

Inga kommentarer: