tisdag, oktober 02, 2007

att uppnå verklig föredetting-status

Man kan undra hur länge Idol-deltagarna får behålla sina Idol-prefix, och därmed en viss kändisstatus. Jag tvivlar dock på att några andra än Darin och Måns Zelmerlöw har problem att få vara ifred på tunnelbanan längre...

Men det finns ju alltid sammanhang där det verkligen behövs Kändisar. Som till exempel vid diverse events i köpcentrum ute i landet, som ska locka lite mer folk än vanligt.
Och i vissa enkäter. Aftonbladet har kört sin "Vi 5" i hundra, eller kanske trettio år, där fyra random people och en kändis får svara på en fråga, typ Ska kamphundar förbjudas eller Litar du på att pendeltåget kommer när det ska?.

Igår var det Siewert Öholm som var Kändisen (som inte ville tillåta surrogatmammor i Sverige). Sist av de Vanliga Människorna var det ett namn som jag tyckte mig känna igen, Paul Lötberg, musiker.

Jag gick hem och googlade lite. Och om jag nu minns rätt namn från enkäten, så var det Idol-Paul från 2004 som vackert fått stå och bokstavera sitt namn. Ingen minns honom. Han kan inte ens fylla upp en dagens kändis-kvot.

Det måste vara otroligt sorgligt. Att så svart på vitt vara en bortglömd föredetting.

Fast det hade kanske hjälpt att sköta sin hemsida bättre. Det står inte ens vilket år den uppdaterades senast, och senaste nyheten är Paul har fått tag i en låt som han brinner för. Ehh...okej.

1 kommentar:

carro sa...

Jag tyckte om han sjukt mycket förut. Men jag är ju inte direkt de där stora fanset längre, de finns inget att vara fans till längre, man hör ju inget av han någonstans. inte ens på hans facebook eller hemsida liksom. Han borde vara lite uppdaterande så skulle han ha fans! Det är ändå många som fortfarande tror på honom som artist, bara han satsar!