söndag, december 09, 2007

love actually igen

Av nån anledning blir jag sittande när Love Actually visas på tv, trots att jag sett den flera gånger och har dvd:n. En jättebra film verkligen. Fast, liite...gubbsjuk, eller, det kanske inte är rätt ord? Är det inte lite "för mycket" att såpass många av de medelålders männen lyckas få så unga snygga kvinnor att bli förälskade i dem?
Och ville inte Jude Law vara med i filmen, eller var han inte tillräckligt känd för att bli tillfrågad då (2003)? För det är nästan bara han som saknas, av alla brittiska filmstjärnor.

Jag läste en smårolig grej om Richard Curtis, som har skrivit och regisserat filmen. Han blev dumpad i college, för en annan kille som hetter Bernard. Så i alla Curtis' filmer finns en impopulär rollfigur som heter just Bernard. En liten hämnd iallafall. I Love actually är det Emma Thompsons hemska son. Han är bara med lite i det som blev själva filmen, men i bonusmaterialet på dvd:n kan man se ganska mycket bortklippt material med honom. Tydligen klipptes hela Bernards historia bort pga att filmen blev för lång.

Inga kommentarer: