lördag, december 08, 2007

vinnarlåten var urdålig

Jag hejade på ingen i Idol. Visserligen har Amanda en cool raspig röst, men hon verkar inte alls trevlig, och det känns ändå mer demokratiskt om en kurvig tjej på snart 30 vinner över en nittonåring som sparkar konstigt med benen när hon står på scen.

Så, även om Amanda brukar sjunga skönt bluesigt så sjöng hon vinnarlåten riktigt dåligt. Vinnarlåten var ju skitdålig, den har blivit lite sämre för varje år som Idol har sänts (jag lovar att Elofsson bara plockar fram sina andra-sorterings-låtar ur byrålådan). Och nu tycker jag det är tur för Amanda att hon inte vann, då skulle hon varit tvungen att framföra den hundratals gånger.
Är det ingen annan som reagerade på att hon inte ens besvarade Peter Jidhes (f.ö. enda intressanta) fråga om hur det kändes att sjunga vinnarlåten?
Hon kanske inte ska stå inför en omröstning och säga att låten sög, men hon vågade inte ens säga att det inte var hennes stil! Det var ju mycket mer Big Brother-Maries stil.

Jag hörde inte när flickorna sjöng dagens covers. Men jag hörde deras pappor tala, fler gånger. Varför frågade ingen reporter Maries föräldrar vilken tävling de tyckte bäst om, av Idol och Big Brother?

Frågan är vilket man tjänar mest på att vinna?
Jag minns inte hur mycket pengar Big Brother-vinnarna fick, men jag tror att det var en miljon. Det är absolut meningslöst att vara med i BB om man inte vinner, det går ju inte att bygga nån karriär på, tvärtom skulle jag snarare tro.
Men det kan gå precis lika bra för vilken finalist som helst i Idol, och då menar jag inte det vanliga snacket om att det-går-bättre-för-tvåan-se-på-Darin. Det är hårt jobb som gäller, oavsett. Men det tar nog lång tid att tjäna en miljon, även som Idol-segrare...

2 kommentarer:

Anonym sa...

usch vilken tråkig blogg
gå och göm dig

annalin sa...

Åh nu blev jag jätteledsen ju.
vad tufft att vara anonym dessutom. det är det som är att gömma sig...