fredag, augusti 15, 2008

OSkojigt OSmakligt OStimulerande

OS är tråååkigt. När Tele2 skickar ut sina reklam-mms om att 'ingen ska behöva missa en os-sändning, därför kan du se allt i mobilen' trodde jag en mycket liten stund att yes! då kommer de inte visa OS på tv i år, så modernt, så innovativt.
Men istället är det bara dubbelt så mycket OS.

Det som ändå är lite komiskt är att kolla vilka kändisar som sitter med i studion och pratar. Det räcker verkligen med att vara känd. Lisa Miskovsky och Mona Sahlin. Eller hur.

En grej som möjligen matchar tråkighetsgraden är invigningar (respektive avslutningar förstås.) Där bränner man licenspengar. Årets invigning hade setts av två miljarder, en tredjedel av jordens befolkning. Den andelen som har en tv. De som missade invigningen är de som lever i tredje världen och lever på mindre än en dollar om dagen. Känns rättvist?

Och trots att jag gillar barn tycker jag inte att det var tragiskt utan komiskt att inte "den riktiga" lilla flickan som sjöng fick synas i tv.
-Vi kombinerade en perfekt röst med ett perfekt framträdande, säger Chen Qigang.

Det bor 1,6 miljarder i Kina. Jag tror man kan hitta en perfekt röst och ett perfekt utseende i en och samma flicka. Eller så kanske man ska ångra att man i typ hundra år indirekt uppmuntrat sina medborgare till att inte föda fram små flickor.

OS går bort. Coolt att slänga medaljen och gå ut.

Inga kommentarer: