söndag, augusti 31, 2008

tv1 och tv2

Såg Arbogaspecialen av Kalla Fakta ikväll.
Emma Jangestig verkar vara den mest förlåtande människa jag har sett. Fördomsfullt nog förväntar jag mig att hon ska säga något om Jesus eller kyrkan eller sin tro, men det gör hon inte. Hon vet bara inte varför hon inte känner nåt hat mot kvinnan som mördade hennes barn. Och hon känner förståelse inför "minnesspecialisten" (är det yrkestiteln?) som totalt tillintetgör och förkastar Emmas minnesbild av mördaren. Den enda sanningen Emma har kvar från stunden som förändrade hennes liv, den tar han irån henne, och kallar efterkonstruerad.

Har just jag läst helt fel tidningar, eller är inte Emmas sambo, a.k.a Styvpappan lite tyst i media? Ingen skada hade väl blivit skedd om inte han kände tyskan...

En helt annan sak på TV igår, fast inte i Sverige, var Lykke Li:s framträdande hos Conan O'Brien. Han visade upp hennes vinyl(!)skiva och presenterade henne som Swedish Native Licky Lee. Om han inte förvarnat om att hon var svensk skulle amerikanarna - med all rätt - säkert ta henne för Japan, med tanke på de asiatiskt klingande körerna i Breaking it up. Dåligt val av låt. Visst var det roligt att hon hade en megafon med sig på scenen, men utöver megafonröst och tidigare nämnda körer är det inte så mycket utrymme för riktig Lykkesång. Jag tyckte det var ett tråkigt framträdande.

Inga kommentarer: