måndag, september 22, 2008

glasvegas, om man har tur

Seriöst. Är det inte väldigt dumt att hajpa ett band så mycket som Glasvegas i svensk media, när inte skivan släpps här direkt?

Överhuvudtaget är jag helt emot olika releasedatum för filmer och tv-serier också, men skivor, om det är bestämt att ett band ska lanseras i Sverige, varför ser man inte till att göra det redan från början?

Jag trodde att det fanns någon slags musikjournalistisk princip att inte recensera skivor som inte släpps i dagarna. Klart att en tidning som Sonic, som kommer ganska sällan, inte kan hålla på det alltid (för två somrar sedan gav de Lambchop-skivan en 10:a i betyg flera månader innan skivan uppenbarade sig i butik). Som om det inte räcker med att Sonic nu belönar Glasvegas med högsta betyg (10), så har Andres Lokko gett dem kärleksfulla sex tärningsprickar och en hel sidas fredagshajp (vilket brukar vara uppdelat på 4-5 låtar/filmer/böcker).

Så, alla bloggare som liksom jag sitter hemma och njuter, har ni låtit Megastore importera er Glasvegas från the UK?
Nej jag tänkte väl det. Skitsamma, skivbolaget/distributörerna får skylla sig själv.
Musiken lånar från ett halvt sekel musikhistoria står det, men dessutom citeras det från nästan ett halvt millenium också. Säger jag som ständigt har Månskenssonaten på dagordningen på arbetet.

Och det är bara roligt att leta referenser, när det lånats så här snyggt. Flowers and football tops är en bombastisk tolkning av Dirty Dancing-hiten Love is strange (-Sylvia...yes Mickey) och en av Beatles sämsta verk, Anna (Go to him).
Mera Glasvegas snart!
Jag skulle älska att detta blev mitt soundtrack på t-banan i morgon. Men. Sedan iTunes släppte verision 8 (med den urfåniga Genius-funktionen!) så blev det förstås krångel utan dess like.
Din iPod måste formateras för att kunna användas med Windows. Vill du återställa din iPod nu?
frågar popup-rutan. Ehh nej. Återställa och förlora minst 20 gig musik? Den har enbart använts med Windows, iTunesjävel.

1 kommentar:

Jonas sa...

Varför tycker du att Genius-funktionen är fånig?

De spellistor som den genererade åt mig vid mina första test var faktiskt väldigt imponerande. Den gjorde en grym blandning baserad på nån Josh Rouse-låt vill jag minnas.

Kopplingen till shoppen är väl däremot mer tveksam men ganska naturlig om man ändå ska bygga in en funktion som rekommenderar musik baserat på vad man redan har i biblioteket.