fredag, december 05, 2008

i don't believe in jakob

Nästa år är det exakt tjugo år sedan Jakob Hellman slog igenom med singeln Vara vänner och albumet …och stora havet, som röstades fram till tidernas bästa svenska skiva för några år sedan.

Om det är för att fira 20-årsjubileum eller ej framgår inte, men det finns ett rykte om att det just nu planeras en större comeback-turné (tillsammans med John Holm) till sommaren.

Att det bara är ett rykte, som ska tas med en nypa salt, förstår man av att tillverkarna av Bergslagsbärs ämnar "göra en Guns N Roses / Dr. Pepper" och skänka en burk cider till varje svensk, ifall turnépaketet blir verklighet nästa sommar.

Hur glad jag än borde bli över ens en minimal möjlighet till en Jakob Hellman-konsert en ljum sommarkväll, så är jag mer skeptisk och misstänksam.
Pressmeddelandet avslutas nämligen med ett riktigt dåligt aprilskämt:
Eventuellt kommer ytterligare en akt att ingå i turnépaketet. I augusti ryktades det om September, men i oktober var November aktuellt.

Detta står alltså på Musikindustrins sajt, nu i veckan. Ska inte det vara de pålitligaste musiknyheterna vi har i landet...hmm.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Vilken bisarr sida...

Läs nyheten under Hellman:

"Universal Norge lanserar Mamma Mia! med sångkor"

Visst måste de missat lite prickar över en del O:n i den artikeln? :D

Haha, en given blogpost när jag får tid över...

annalin sa...

Ja just det det läste jag, jag tänkte snarare att det var ERS som fallit bort, som i sång-ers-kor.
(Men man vet aldrig om något norskt mejeri bestämmer sig för att sponsra en musikal...)
För typ 20 år sedan garvade man ju åt norgehistorier.