söndag, december 07, 2008

var tar spotifylåtarna vägen?

Spotify är något av det bästa som hänt mig i höst.
Men i vilken ordning jobbar de med avtal egentligen?
Det borde väl vara som i de flesta digitala musikaffärer, att fler och fler artister blir anslutna?

I stället upplever jag - ganska ofta - att en låt som funkade häromdagen plötsligt blir röd och ospelbar. Då erbjuder Spotify mig att söka efter replacements, men det har hittills aldrig fungerat heller. Någon gång har jag fått veta att man måste ha Premium-varianten för att kunna spela en viss låt, men det jag förbryllas över egentligen är att en låt var tillgänglig, men slutar att vara det.

En liten "bugg" som bara är gullig och rolig, är den med omslagsbilderna till skivorna. Väldigt många album har fått väldigt fel omslag, säkert rätt ord i titeln, men det är det enda...Som t.ex The Radio Dept:s Annie Laurie (t.v.) vars låtar i stället frontas på Spotify av samlingsskivan Folksongs Of The British Isles (t.h.), som innehåller en helt annan Annie Laurie-låt.

2 kommentarer:

Hanzi sa...

Från början bestod låtarkivet i Spotify enbart av material som fixades av Spotify själva. Det kunde vara nedladdat, egenrippat, köpt på iTunes etc. Sedan fick de alla avtal på plats och påbörjade det omfattande arbetet med att få in rätt versioner. I den processen kan låtar finnas först och sedan försvinna. Förhoppningsvis kommer de dock tillbaka igen.

Ang. omslag och dylikt så hoppas jag att du skickar in dina fynd till deras support. Alla användare tjänar på att det är så korrekt som möjligt! :)

annalin sa...

Okej, då fattar jag. Tur att tjänsten ändå lanserades innan det var helt färdigt.

Fast jag tycker det skulle kännas gnälligt att kommentera alla förväxlade skivomslag till nån som ändå uppfunnit något så lysande.