torsdag, januari 08, 2009

vi har vissa krav på våra elever...

En blogg som jag ströläser emellanåt är Originalet. Just särskilt originell är den väl egentligen inte, men blandningen av önskeoutfits, tv-serier och foton på mellanmål (sådana upphör aldrig att förvåna mig!) är ändå bättre än hos många av de mer välbesökta konkurrent-bloggarna.

Men idag (igår) skriver bloggaren Anja så här, inför vårterminens första skoldag på gymnasiet:
Nu har jag vaxat benen, manikyrerat, pedikyrerat, rakat mig, peelat, ångat + ansiktsmask på mitt ansikte, hårinpackning i håret och snart ska jag noppa ögonbrynen. Jag tror att jag är redo inför skoldagen imorgon!

Det låter jättehemskt! Är det bara två gånger om året som man måste åstadkomma denna helrenovering så är det väl okej, visst minns man att det var trevligare att se lite fräsch, avspänd och mognare ut framförallt vid uppropet i augusti. Men det låter mer som en checklista som måste vara ständigt avbokad, varje skolvecka, hela terminerna. Hur hinner man plugga då?

Min gymnasieskola var visserligen av det flummigare slaget. Att färga håret hennarött var förmodligen det största ingreppet som gjordes.
Fast det känns mer som att det har med tiden att göra, att det är nästan 15 år senare. Hur ska det då bli när lilla B börjar gymnasiet? Är det tandblekning och läppfyllning som gäller inför varje termin då? Creepy. År 2022 känns så avlägset...

1 kommentar:

Anja sa...

Haha, oj jag såg inte att du skrivit om mig förrän nu! Kul :)
Låt mig försvara mig? Jag tycker det är roligt att pyssla om mig själv, annars hade jag aldrig gjort det. Det hörs rätt tvångsmässigt i ditt inlägg märkte jag, haha! Men jag tycker det är mysigt.
Tack för länkningen förresten!