måndag, februari 09, 2009

vadå Rosa Parken? Helgen vecka 6

Vi har hunnit med förhållandevis ganska mycket i helgen som gick.
På fredagskvällen utvecklades en födelsedagsfest hos en hostig familj (vår) till ett singstar-party med en massa militanta republikaner.

På lördagen saknades bara illamåendet hos mig för att uppnå en äkta bakfylla (vilket är konstigt eftersom jag inte druckit en droppe av något annat än cola och hostmedicin.)
Men om man har barn måste man ju ut varenda dag, hur grått och slaskigt det än är. Jag hade några vaga planer om någon trevlig (as in varm) lekhörna på ett bibliotek, men lilla B ville till Rosa Parken.
Jag trodde att det var något queerområde på Pridefestivalen i augusti.
Men det var dessvärre bara en felhörning för Vasaparken. Och det finns inget rosa med den, bara olika nyanser av grått, som bryter av de orangea gummibergen.

För att hålla värmen och humöret uppe fick jag en vaniljlatte från Bagel Street. Det enda stället där de faktiskt frågar om man vill ha sin vaniljlatte "jättesöt eller bara lagom söt". Credits! Dottern dricker helst bara nytiga men dyra Vitamin Well-flaskor.Som om inte Revolutionary Road var tillräckligt meningslös att lägga lördagskvällen på, så var vi på Zita idag, för något Vinterpaket.
Alltså, barnfilm har alla barnfamiljer tillräckligt mycket av hemma, men det är att gå på bio i sig som är aktiviteten. Det var den minsta salong jag varit i. Och gud vilka tråkiga filmer.
Eller, den första om prickiga modellerakaniner var väl neutral (men förstördes av Stina Ekbladhs berättarröst) men den andra öststatiska stum-dockfilmen om en bortskämd docka (som inte tål att hans föräldrar har gäster en kväll och därmed inte låter honom stå i centrum) kändes som något moraliskt straff för barnen som är födda på 00-talet.
"Se här barn, så här dåliga barnprogram fick minsann mamma och pappa nöja sig med när de var små".

Sen grillade vi korv i Humlegårdens parklek, baraföratt de faktiskt hade sojakorv. Sådana fina initiativ måste uppmärksammas!

Inga kommentarer: