lördag, augusti 22, 2009

en inställd konsert är också en konsert

Jag var på Grolsch Block Party i fredags kväll. Jag trodde att eventen skulle ske utomhus, men så gott som alla programpunkter skedde inne på någon av Skånegatans många krogar. Första, och säkert största, affischnamnet var Montt Mardie, som skulle spela på Sacre Coeur.

Montty (som Fredrik Virtanen brukade säga) satt ungefär på plats när vi kom. en liten stund innan konserten skulle starta. Och Montty bara satt och satt. Tittade ut på publiken emellanåt, gjorde några halvt besvikna grimascher. Det gick en halvtimma - och en till. Och ytterligare en. Försenade band har jag varit med om förr. Men inte att huvudartisten i så fall redan äntrat "scenen".

När Montt Mardie till slut säger nåt till publiken, så är det inte "okej, nu kör vi, tack för att ni väntat". Utan helt enkelt bara att det inte blir någon konsert eftersom de tekniska förutsättningarna inte finns.

Okej. Visst anti-klimax. (Inte för Sacre-Coeur dock, som sålde många öl under tiden alla väntade.) Nu är det inte hela världen, men jag undrar lite hur man inte hade koll på De Tekniska Förutsättningarna tidigare än kl 22, när spelningen skulle börja 20.30...

1 kommentar:

Micke sa...

Riktigt trist!

Rammstein spelar i Köpenhamn 15 e december. Jag jagar biljetter som en galning överallt. Belöning utlovas till den som hittar. Snälla hjälp mig!!!