onsdag, augusti 05, 2009

mora träsk

Jag såg inte mindre än två Mora Träsk-föreställningar på Gröna Lund idag. Och jag tänkte förstås att det var samma set två gånger. Men den senare konserten var faktiskt en fortsättning. Var det för att den unga publiken eller artisterna behövde en paus?

Hur som helst förstår jag nu varför Mora Träsk har shorts och tubsockar på sig på scen. Alla låtar är Huvud, axlar, knän och tår-varianter. Barn älskar att klappa händer och klappa på knän och vinka och blinka och skrika "yääh yääh".

Nostalgi, tänker många, men jag minns verkligen inte att Mora Träsk har haft morgonjympa i tv, då och då, sedan mitten på åttiotalet. Egentligen startades bandet redan 1971, ett "riktigt" rockband, som släppte många skivor innan medlemmar började hoppa av och inriktningen blev snävare. (Plattlangaren skriver fint om ursprungliga Mora Träsk).

Tänk att ha som jobb att åka runt och göra typ 200 gig om året med Fader Abraham - höger ben, vänster ben, höger arm osv. Och att ha gjort så i snart 30 år.Men det är klart att de gör en insats, både för folkhälsan faktiskt, och för den mindre "fina" barnsångkulturen, långt ifrån blåsippor i backarna eller Här kommer Pippi Långstrump.

Kanske blir Mora Träsk nästa hälsogrej, efter såväl spikmattor och LCHF som traditionella sit-ups i hemmiljö. På hemsidan, under historiefliken, står det att läsa om någon minnesvärd konsertvecka i februari 2005. 10000 gör Tigerjakten med Träsket under åtta dar i februari Stockholm. Leffe går ner 3 kilo!

Det är väl jättemycket? 3 kg på en vecka, med lite Tigerjakt, och icke att förglömma, HonkyTonk (lyssna!)

Höger ben fram, höger ben bak,
höger ben fram och skaka lite grann.
Hoppa runt i ring, dansa honkytonk...

Det var allt för denna gången.

Inga kommentarer: