torsdag, oktober 29, 2009

it's you-you-you

En av melodifestivalens hundratals webbjokrar, som fortfarande är med i matchen, och som fortsätter att ligga på topp 20-listan varje dag är It's You. Jag ska inte uppmana till en bombardering av sms-röster på tävlingsbidraget 078. Nej, men ta dig tid att lyssna, en eller två gånger.
Bry dig däremot inte så mycket om videon, det är mer som en parodi på en skärmsläckare.

Ett par lyssningar ja, det är det enda som krävs. Sedan kommer du förmodligen upptäcka att du är på ett bättre humör än bara tre minuter tidigare. Och inom kort kommer du att gnola på refrängen - först utan att minnas var du hörde den, var det en radioreklam, eller en tv-signatur, eller nåt med Brand New Heavies eller Agnes -nej vänta nu... Och nu kommer du på att det var en eventuell melodifestivallåt, och att du måste höra den igen. Och bestämmer dig för att skicka några sms med 078 till 72470, det kostar ju bara några kronor.

Nu är jag inte helt opartisk. Jag kände Jessica, artisten, för flera år sedan. Vi började samtidigt på Musikhögskolan, vi var 19 år, yngst i klassen och rätt kaxiga.
Förmodligen har Jessica klarat sig bra på sin musik på lokal nivå - hon bor kvar i Skåne - men det är lite förvånande att hon inte redan slagit genom big-time, bland (eller i stället för) alla Anna Ternheim, Laleh, September, eller Katy Perry och Leona Lewis. För hon är sjukt musikalisk, lika bra på piano och fiol som att sjunga, och uppfyller en hel del på popstar-checklistan. Som att sjunga i ett eurotechnoband på 90-talet, konvertera till buddhismen som tonåring, och att hoppa av Musikhögskolan för att göra lumpen...

PS. Jodå, jag har privata bilder, inte minst från när Jessica och jag var i Thailand 1997. Men vi väntar med dem tills efter hennes stora genombrott!

Inga kommentarer: