söndag, januari 03, 2010

spoilervarning (om en annan spoiler)

Man kan undra om SVT tar för givet att alla Olycksfågelns tittare redan läst boken (vilket inte jag gjort) eller om det bara är ouppmärksamhet som gör att de spoilrar sig själv...

Okej, spoilrar är inget ord. Men när den första delen var slut, på ett mycket spännande sätt, rullar förstås hela roll-listan. Och alltså, de inlåsta barnen, i tillbakablicken från 60-talet. Kunde de inte fått de ospännande namnen Flickan respektive Pojken? Var det tvunget att skrivas ut Hanna som ung och Lars som ung? Det är inte överdriven noggrannhet att läsa en rolllista i slutet, men nu fick man alldeles för många ledtrådar serverade i förväg.

Man kanske borde skriva och klaga.

6 kommentarer:

Isabelle sa...

Jasså, det missade jag. (Som tur var). Jag förstår dock inte motivet till varför som sprang runt och mördade eller om det bara var han Lars. Jag är kanske dum men jag greppade inte motivet hehe. Tack för din fina komplimang btw och trevlig kväll på dej!

tofflan sa...

Men! Det där med namnen i rollistan missade jag - så jäkla observant av dig! :D Men trist, för då fattade du ju lite för mycket för tidigt...
Ett försök till svar på din fråga om boken finns på min blogg!

Bobby sa...

Ja, jag håller med. Men det var inte bara det som var klantigt, utan de hade ju låtit bli att förklara motivet till varför syskonen började mörda folk, och hur de valde sina offer, och om det bara var en av dem som mördade eller om det var båda två, och varför de lämnade boksidorna efter sig, vad som hände med dem efter bilolyckan... Och så framgick det ganska dåligt att de hade ett incest-förhållande. Jag hajade det, men det gick nog många förbi. Synd, för förra filmen "Stenhuggaren" var riktigt bra!

Rebecca sa...

vi svor över det där hemma hos oss också. Nästan så vi vägrade se avsnitt två för att SVT förstört det hemliga.

håller med Bobby om att de dessutom missade knyta ihop hela säcken.

tofflan sa...

Shit och sorry! Jag skrev om Olycksfågeln på inlägget ovan! Jag har skickat vidare dina frågor till frk/fru Läckberg.

annalin sa...

Oj! Tja, om man inte får svaren ens i boken så...du hade ju läst den så jag litar på dig. jag skulle nog inte fråga författaren innan jag själv läst ursprungs-romanen. Jag letade faktiskt efter den på biblioteket idag. däremot fanns stenhuggaren. ska nog läsa den vid tillfälle.