tisdag, januari 26, 2010

when the sky falls and the earth quakes, we gonna put this back together, we won't break

Kändisgalan Hope for Haiti Now visades på alla möjliga kanaler i helgen, och än lever den vidare, t.ex. på iTunes. Jag köpte hela albumet för 81 kronor, som naturligtvis går till de drabbade människorna. Många fina, cleana låtar (vissa artister tycks sjunga så mycket bättre när de inte sjunger sina egna låtar!) Men jag är mest förvånad över att jag faktiskt tycker att den Nyskrivna Stöd-låten med Superstjärnor som Samarbetar Över Gränserna är så pass bra! Brukar inte såna sånger vara lite...cheesy?


Stranded (Haiti Mon Amour) framförs av Jay-Z, Rihanna, Bono och The Edge (underligt att just The Edge är nämnd, det såg verkligen ut som att även U2:s trummis spelade på låten - uncredited.) Det är värt att påpekas att Rihanna redan hunnit med en välgörenhetssång för Haiti - Bob Marleys Redemption Song (Bono måste känna sig stolt över Rihanna!)

Man behöver ju inte köpa alla 20 låtarna, utan kan handplocka efter sin smak, vilket många har gjort. Därför ligger just nu Justin Timberlake etta på iTunes (åtminstone i Sverige och USA) - med sin version av Hallelujah. Gäsp. Ständigt denna Hallelujah. Till och med Leonard Cohen själv sa så sent som i fjol "I think it's a good song, but I think too many people sing it.", och Timberlake tillför inget nytt. Smakfullt på en stödgala, javisst, men etta på Top Song Chart, njaä.

Ett i-landsproblem, eller ett nordlandsproblem: det skulle vara roligare att sponsra Haiti om Steven Spielberg, Jennifer Aniston eller dr McDreamy tog emot samtalet. Motsvarande kan ju inte hända här. Ska man ringa E.M.D eller Carola, liksom?

Inga kommentarer: