fredag, mars 19, 2010

att skapa ett monster

Den här hemska personen Martin Ezpeleta. Är det Aftonbladets nya försök att skapa en blogg-som-blir-ett-monster? Nej, jag går inte på det. En sån där Martin kan inte vara sann. Möjligen ett alter ego (evil twin.)

De senaste dagarnas inlägg handlar om att CSN har fräckheten att kräva honom på pengar, alltså en helt vanlig återbetalning av en studieskuld, som tydligen aldrig börjats betala på (eftersom Martin stolt upplyser om att han ändå inte öppnar breven.) Beskrivningen av hur han sitter på natten och går igenom vilka kostnader han i så fall måste dra ner på är skrattretande. Hembiträde, trädgårdsmästare, psykoanalytiker och massör. Med mera. Och asado för 2200 kr i månaden. Asado är kött. Vem fan äter kött för över tvåtusen i månaden? Det borde han dra ner på i vilket fall som helst.

Det känns som att det är något lurt med det här. Att om det var seriöst borde det vara mer...omtalat. (Jo för vi är inte bra på att sätta saker i perspektiv i Sverige.) Om Anna Ankas uttalanden möttes av så många åsikter bör Martins krönikor (och bloggposter) också göra det. Om han nu är en verklig person. Han kanske är skapad av en pr-byrå?

Kan en seriös kille anse att just han ska slippa betala sin skuld (han ser inte det som återbetalning på lån. Han tror att CSN bara Vill Ha hans pengar) samma vecka som han skriver så här i en krönika:

Att ha någon åtta timmar om dagen som städade, diskade, lagade mat, hämtade barn på dagis,
plockade hundbajs, storhandlade, strök kläder.
Men jösses, så snabbt man vänjer sig!
[...] För det är inte den som mest behöver det som har hembiträde.
Utan den som kan betala för det. Jag kan det. Utan Rut-avdrag.


Kissi/Dizzy (?) och den där videobloggtjejen som gör pipiga mm-ljud framför spegeln framstår ju som hjärnkirurger i jämförelse.

Inga kommentarer: