tisdag, augusti 09, 2005

Skateboardfilm & rogivande patiens

Ikväll har A. och jag haft en lågbudgetkväll. Först välkomnade av Det går inte att köpa en biljett just nu-skylt i T-banan, med medhavd dricka och smågodis på en förhandsvisning av Lords of Dogtown (thank you Nöjesguiden) på vackra Röda Kvarn, och sedan en promenad hem i den fortfarande ljumma natten. Jag hade verkligen inga förväntningar alls på filmen, det enda man vet är att det är en skejtar-film som WE-butiken ivrigt promotar. Verkligen en positiv överraskning, för den var riktigt bra. Det är ett grabbgäng i 15-årsåldern som surfar och skejtar, och blir "upptäckta" vilket innebär sponsrade av en butik som säljer skateboards. Naturligtvis börjar det snart att handla mer om tävlingar, pengar och sponsoravtal än att bara vara kompisar som åker tillsammans. Filmen startar i 1975 och det är riktigt intressant att se hur en sport växer fram rent "industriellt", från att bara vara platt gatuåkning via riktigt kreativa tricks och tävlingar till att få brädor uppkallade efter sig, pryda tidningsomslag och generera lika mycket groupies som en rockstjärna. Värd att ses, fast man kan hålla sig till DVD-releasen. Intressant casting, bl a Heath Ledger (A Knight's tale) som är yngre än mig egentligen och här spelar den alkoholiserade butiksägaren, Eddie Cahill (Tag-som-dejatde-Rachel i Vänner) och Rebecca De Mornay (creepy barnflickan i Handen som gungar vaggan) som en antingen påtänd eller svagt förståndshandikappad mor. Lords of Dogville är baserad på verkligheten, en av karaktärerna är just skateboardlegenden Tony Alva, och riktiga Tony Alva har en liten biroll!

Bloggportalen har kommit igång nu! Jag har inte riktigt haft tid att hitta nya favoriter, men upplägget är ju lätthanterligt! Det finns vansinnigt många Annor som bloggar i alla fall (kom igen, alla kollar väl alltid upp vad det står om en själv allra först!?)
Av alla tidningars sajter jag slösurfar på, är faktiskt inte IcaKuriren en av dem. MEN nu har jag fått tips om ett sött litet spel där - Taipei! Företaget som skapat spelet kallar det "en rogivande patiens". Men då har de nog inte märkt det fruktansvärda grisgrymtandet om man kör fast! Stäng av ljudet, och gå bums in och provspela här!

Inga kommentarer: