fredag, februari 09, 2007

salem al fakir på mosebacke

Ikväll har vi varit på konsert på Mosebacke. Och därmed kan jag personligen konstatera att Salem Al Fakir inte är överskattad, som jag faktiskt befarat.

Vilket...charmtroll. Eller hur man ska säga. Ljusblå ögon, stor vild kalufs och fint klädd i både slips och pullover står han längst fram med sitt röda keyboard och sjunger fantastiskt. Han, och bandet, är medvetna om hurdana potentiella slagdängor alla låtarna är, för de presenterar hela tiden "en hit".

Salem hann med nästan alla spåren från det helt nya debutalbumet under timmen som konserten varade. Jag var lite surt oroligt att det skulle bli för flummigt, för mycket utsvävningar i slutet på varje låt, för det är typiskt sån musik. Men det var alldeles lagom, ja nästan för likt inspelningarna. Väldigt bra ljud också, och Salem har den goda smaken att räkna ljudteknikern som bandets femte medlem.

Mellan låtarna ber Salem publiken om allsångshjälp till sina låtar (undrar om han blev besviken, det hördes inte alltför mycket...), han tar upp och presenterar sin lillebror barnprogramledaren på scenen och flera gånger vinkar och "pratar" Salem med (och om) de minderåriga fansen som tappert diggar i minusgrader utanför fönstret.

Bäst var de låtarna som jag gillar bäst på skivan, Good Song och Dream Girl.

Inga kommentarer: