lördag, april 21, 2007

tonårsrum

Det kvittar hur stor Ingen Reklam-skylt man sätter upp, metro bostad får man ändå. I det senaste numret fokuseras det på tonårsrum. De två tonåringarna som kanske sett fram emot ett litet hemma-hos-reportage lär nog inte bli speciellt stolta, dock. Först är det en stor rubrik med Martin föll för den svart-vita trenden, bara det att det enda som bilden fokuserar på är stora färgglada (och väldigt barnsliga) träbokstäver som bildar namnet HAMPUS. Antingen ett väldigt klantigt sätt att använda fingerade namn i artikeln, eller helt enkelt en slarvig redaktör.
Under rubriken När Barbie flyttat visar Petronella 13 år sitt rum, ”den rosa prinsess-tiden är definitivt förbi”. Synd bara att ett onödigt stort foto mitt på sidan verkligen zoomar in alla hennes Vitnos-böcker, något som ingen som slutat lågstadiet normalt läser.

Och i bådas fall betonas det verkligen att vid skrivborden i deras respektive rum skriver man berättelser, brev och dikter. Läxorna görs nere vid köksbordet. Är det nån nymodighet, att man ska läsa glosor och geografi på samma ställe som man äter?

Inga kommentarer: