måndag, maj 21, 2007

föreläsning till fikat

I lördags kombinerade vi en fika med att lyssna på när Fredrik Strage pratade om hur tre utvalda skivomslag hade påverkat modevärlden. Det var på Urban Café, som hör till klädbutiken Awesome Rags.
Han är oslagbart kunnig, den där Strage. Synd bara att han inte hade nån mick när han föreläser så nära en dundrande espressomaskin (alltså det är att mala bönorna resp. att ångvispa mjölken som dundrar.)

Förutom vi och ett stort antal trendiga pojkar i 25-årsåldern var där också några par i 60-70-årsåldern. Det är lite gulligt faktiskt. Jag menar, de kanske har druckit kaffe på PUB-huset sedan sextiotalet, och helt plötsligt går det inte att få en kaffe och en macka utan allting heter nåt på italienska och är överdimensionerat. Och varför står den där magre mannen och visar upp sin vinylsamling?

I alla fall handlade det om Roxy Music’s Country Life, en skiva jag inte har eller ens har hört, (och det är ju nakenmodeller på, jag hörde inte hur det påverkade modet) och klassiska The Clashskivan London Calling, och Kraftwerks The Man Machine.
När han pratade om just The Man Machine började Little B argumentera genom att hojta papapapapa. Undrar om hon menar att den skivan har min pappa. För det stämmer ju.

Inga kommentarer: