tisdag, juli 03, 2007

kelly clarkson - my december

Det finns ett speciellt kännetecken för Kelly Clarksons låtar. Aldrig annars har jag hört någon avsluta så många låtar med att sjunga just låtens titel.

Well, det var bara en reflektion från förra skivan Breakaway. Och just den trenden håller i sig på nya skivan My December. Tyvärr är det inte så mycket mer som håller i sig. Blev du ovän med Max Martin, Kelly? Eller vad är det som gör att artister tycker att de klarar allting mycket bättre på egen hand?

Visst mår alla bra av lite omväxling, men Kelly hade precis blivit superstar, för bara en skiva sedan. Lite väl tidigt att byta sound. Tydligen har Kelly varit med och skrivit lite på alla de nya låtarna, tillsammans med sitt band. Och just bandet kan jag förstå, det är säkert roligt att spela den här larmande rockmusiken, med några riktigt Kent-färgade gitarrintron. Men Kelly herself...nej, jag vet inte, har hon alltid varit så här skrikig innerst inne?

Jag tycker alla låtarna smälter samman till en. Eller två, de långtråkiga balladerna tar ju sin plats. Bäst är Maybe, med en rytmisk countrydoftande gitarr, och så det gömda bonusspåret Chivas.

Kelly skulle just ge sig ut på en omfattande USA-turné, men det rapporteras att den ställs in pga bristande biljettförsäljning, men det kan inte bero på den nya skivan för den var ju inte släppt när det beslutet togs. Dock ska Kelly ändå uppträda på LiveAid-galan den 7 juli.

Inga kommentarer: