onsdag, september 12, 2007

vi förbehåller oss rätten att inte sälja...

Jag är ingen stolt pirat. Men jag vägras köpa skivor ju! Det är som att vara omyndig utanför öltältet på en festival!

Igår hade jag och B. en citydag. Först var vi på en trevlig espressobar-som-är-kombinerad-frisersalong i Gamla Stan (det var det enda stället jag vågade be om värmning av barnmatsburk mitt i lunchrusningen!)
- Vad är det vi lyssnar på, frågar jag, då jag inte känner igen rösten som gör en intressant Foo Fighters-tolkning i högtalarna (lite Nouvelle Vague-ish, men ändå). Jag får veta att det är nån som heter Sofia som gjort en coverskiva som inte är släppt än men distribueras av Sound Pollution tvärs över gatan. (Eller, egentligen sa baristan att hon hette Sara, men jag tjuvlyssnade när bossen själv var inne och drack espresso.)

Men när jag går in på butiken Sound Pollution vägrar de ge mig någon som helst information, förutom att titeln är Search & Destroy, och att trots att de spelar skivan över gatan så får jag absolut inte köpa den. Helst aldrig, verkar det som. Extremt dåligt pr-inriktat biträde. (Och deras hemsida sen! Så j-a ful och urdålig. Jag tänker inte ens länka!!)

Senare, nu på MegaStore, försöker jag köpa Britneys singel Gimme More även i fast form, eftersom den ligger trea på hitlistan. Men den finns inte. Den finns inte ens listad (= man vet inte när den släpps). Det enda som står är hennes kommande Greatest Hits. Vilket låter underligt eftersom det senaste hon släppte (förutom dancemixarna) var just Greatest Hits, och det skulle inte skada med några nya stora hits däremellan.

I allt dissande av Britney tycker jag det är strongt att direkt hamna trea på hitlistan med en låt som enbart finns digitalt - men varken på iTunes Music Store eller CDON!

Och så försöker jag hitta Songs of Green Pheasants nya skiva Gyllyng Street, eftersom Aerial Days var så underbar, men när jag ringer världens pålitligaste skivaffär Record Hunter så har inte ens dom den.

Nej, jag fattar inte vad det är meningen att jag ska göra. Snälla, låt mig konsumera!
Hur kan musikindustrin vara så korkad att de inte fattar att köpsiffrorna går neråt när de inte släpper musiken för köp samtidigt som till media!?

Fast jag kommer hem med Stephen Malkmus soloplatta för en guldtia.

1 kommentar:

Ludvig sa...

Det verkar som att skivbranschen är i frtt fall. Tråkigt för oss som är hängivna samlare. Att jag själv just har investerat i en vinylsnurra säger väl något om min lätt traditionalistiska inställning till musikkonsumtion. När det gäller rent fysiska skivaffärer vill jag passa på att slå ett slag för lilla Space Records som ligger i Södehallarna, mellan de två biograferna i källarplanet. De som jobbar där är genuint trevliga och har hjälpt mig med diverse specialbeställningar (samt frestat mig till spontanköp).