fredag, oktober 26, 2007

amy måste växa åt rätt håll

För några veckor sen kom en ny singel med Amy Diamond, Is it love. En helt okej låt, som har passerat relativt obemärkt förbi, jag tror inte jag ens hört den i sin helhet på radio, utan bara en reklamspot för den (och det måste kännas som ett misslyckande för en artist).

Ja, JAG gillar ju faktiskt Amy Diamond, även om hennes andra skiva var jättetråkig. Men hon är så okreddig att det nästan är förbryllande. Som en Linda Bengtzing-light. Och det är faktiskt synd. Hennes versioner av If I ain't got you och Underneath your clothes är mycket bättre än Alicia Keys och Shakiras original. Men säkert får Amy sina egna låtar från en katalog med hastverk. Någon som tror sig ha en formel för vilken musik som barn kan tänkas gilla...

However, Amy fyllde femton i våras. Hur gamla var Britney, Lindsay och MaryKate&Ashley när de började hänga ute? Inte för att jag tycker att Amy ska börja med illegala substanser för sin images skull (även om det faktiskt skulle sticka ut lite här i Sverige, med en väldigt ung liten partyprinsessa.)
Hon har ju en bra röst, hon måste förvalta den på ett bra sätt nu. Så att hon inte helt plötsligt finner sig själv spela ett av Pernilla Wahlgrens Sound of Music-barn.

Alla lyckas ju inte att växa upp inom branschen så bra som Robyn har gjort. Och om man bara vill vara barnstjärna kommer det ta slut väldigt snart, när fansen växer förbi. Som den där populära serien och tv-serien Eva & Adam. I långfilmen om dem är de fjorton år, men trots att de befinner sig mitt i en hormonfylld högstadietid så verkar inte ens minsta nyfikenhet på sex finnas i deras värld...

Amy! Ring Robyn nu!

Inga kommentarer: