måndag, oktober 22, 2007

pälshjärnor!

Jag tycker jättesynd om pälsaffärsägarna, som blir hotade och får sina butiker vandaliserade.
–Om vi börjar attackera en butik slutar vi inte förrän de lägger ner, säger
djurrättsaktivisten "Alex" till Dokument inifråns reporter.


Men alltså! Ett annat bra sätt att isåfall få butiker att lägga ner, är att ingen handlar där längre! Försök få folk att sluta KÖPA päls istället! Aktivisternas resonemang är konstigt. Om det skulle handlat om prostitution, är det väl köparna (=torskarna) man hatar, inte hororna?

Och det är betydligt fler som äter kött än bär päls. Det är nya djur, varje dag, året om. Finns det inga aktivister som vandaliserar alla vanliga matbutiker, tja, eller Pressbyrån som säljer korv?!

4 kommentarer:

William sa...

Tro det eller ej, men till skillnad från de som säljer sex, vilket vanligen är mer eller mindre frivilligt, så ger minkarna, kaninerna, rävarna, hundarna och de övriga icke-mänskliga djuren inte ifrån sig sina pälsar frivilligt.

Om jag skulle dra av dig din hud, göra en lampa av den, och sälja lampan på torget, så är det väl inte orimligt att framföra kritik mot detta (vissa skulle nog gå så långt som att säga jag är en ond människa, som borde sitta bakom galler några år). Den det är synd om i sammanhanget torde vara du, som dog efter att jag drog av dig huden.

Bara lite vardagsinfo från 2000-talet, som jag tycker att du borde känna till.

annalin sa...

Men det är helt okej att det finns efterfrågan på sådana lampor?
Det ligger inget skamligt i att någon vill KÖPA och använda människohudslampor?
Då är det ju inte så konstigt att du eller nån annan fortsätter att tillverka dem. Ond eller ej, girighet är inte helt ovanligt.

Om det inte finns någon efterfrågan/kunder, så måste man ändå lägga ner. Utan vandalism.

Och jag använder inte päls. Eller äter kött.

William sa...

Jag förstår inte resonemanget.

"Då är det ju inte så konstigt att du eller nån annan fortsätter att tillverka dem. Ond eller ej, girighet är inte helt ovanligt."

Nej och i det här fallet är det inte så konstigt att folk vandaliserar pälsbutiker. Snällhet är inte helt ovanligt (eller det kanske det är, men fenomenet existerar).

Men inlägget handlade väl inte om vad som är konstigt eller ej, det handlade väl om att pälsbutiksinnehavarna bara var oskyldiga människor som ger andra människor vad de vill ha. Vilket de inte är, och nu får de betala för sin totala brist på empati, inte som hämnd eller så utan därför att det är en bra metod för att få dem att sluta sälja päls. Inte särskilt komplicerat.

annalin sa...

"...en bra metod för att få dem att sluta sälja päls."

Ja ja. Du och jag har nog helt olika resonemang om vilka metoder som är bäst. Men jag fattar inte varför det inte är lika illa att köpa och bära päls.
Eller att gå till början på kedjan, den som har djuren och bestämmer att just de här djuren ska dödas och flås.
Jag tycker inte att butiksägaren är något mer än ett mellanled - även om det inte är så sypatiskt det heller.
Om han lägger ner, kan inte damerna köpa pälsar på t.ex NK då?