söndag, september 28, 2008

womanizer

Om man ska ha sin stora comeback inom mindre än ett år sedan man släppte sitt senaste album, och alltså verkligen vill att det ska bli något alldeles extra, så kanske det är bättre att satsa på något nytt - eller gå tillbaka till soundet man hade på den tiden då Det Begav Sig.


Britneys nya låt Womanizer skulle passa alldeles utmärkt på förra skivan Blackout. Men Womanizer är sämre än förra förstasingeln Gimme More, vilken gjorde mig väldigt glad när den kom, och att den emottogs så varmt. Sedan kom ju Piece of me, som blev en jättesuccé.
(Kallas det verkligen comeback, en ny singel inom en månad från att man tog emot tre MTV-awards för sin förra hit?)


Jag tycker att Womanizer låter som en lite fräckare Amy Diamond-låt, med lite Sugababes-aningar. Och Britney gör dessutom ett klassiskt Amy Diamond-"fel" (fast det tycker väl inte dom själv), sjunger i ett alldeles för lågt register.
Britney behöver inte titlarna popprinsessa eller skandaldrottning, hon sjunger i själva verket riktigt fint när hon använder sin röst. Men det verkar hon aldrig få göra längre i de här monotona danslåtarna som skrivs åt henne nuförtiden.


Womanizer är iallafall bättre än senaste radiohiten Radar, men jag har ändå högre förväntningar än så här på nya albumet Circus, som ska släppas i december.


Ett hängivet filipinskt fan som heter Randy har gjort en hel sida bara tillägnad Womanizer. Här kan man lyssna, ladda ner och läsa texten.

Inga kommentarer: