söndag, mars 29, 2009

shutter shades (ja, det är 2009)

På Traderas förstasida finns lite rekommenderade kategorier, som jag förmodar är extra populära sökord just nu. Bland tågbiljetter, Barbie, mp3-spelare och designmöbler finns även en egen klickbar bild för shutter shades.


Shutter Shades. Really. Ett slags substitut för solglasögon, fast utan glas, snarare fortsätter plastskalmen att bilda en "persienn" över ögonen. Ser möjligen ut som något man får i ett Happy Meal. Kanye West använde sådana i videon till Stronger för några år sedan, och om han har tid skrattar han säkert gott åt att därmed skapat någon slags trend.

Tradera finns det nu 119 Shutter Shades till salu, från ca 79 - 150 kr, i läckra plastiga färger som röda, gula eller gröna. (Man kan även köpa flerpack!)

Det finns en seriös, amerikansk site som säljer dessa hemska brillor - ibland kombinerat med "riktigt solglas" bakom plastränderna.

Är det något som är bra med de här "solglasögonen" som jag inte fattar? Att det är mindre skadligt för ögonen att se hälften av allt solljus naturellt men missa hälften, jämfört med att ha mörkare glas, ev. med UV-skydd?
För det är ju inte snyggt. Det är ju urfult. På en julfest på åttiotalet fick jag ett diadem med solglas i. De var faktiskt snäppet tuffare.

1 kommentar:

Linnéa sa...

Man har dom för att dom är fula elr?