lördag, augusti 29, 2009

spriten är slut i hela stan

"Och så nu helt plötsligt ska ALLA hålla på och älska dem. Jag vill bara ha dem för mig själv, och vill inte att nån mer ska veta om dem. Om de får reda på dem är det för att JAG ska berätta. För speciellt utvalda."

Så här skriver Knivlisa, apropå sin egenutnämnda ogenerositet angående delad musiksmak (i fallet ovan gäller det [ingenting]).
Att
jag förstår henne! Jag hade kunnat ha en hel blogg som bara bestod av en lista med grejer jag tyckte mig uppskatta (inte upptäcka!) FÖRST, och därmed ha någon slags äganderätt till. (Den bloggen skulle bli ganska tråkig, gnällig och utformad som en lista.)

Först så där väldigt indie (och kom då ihåg att jag gick på Musikhögskolan. Vi lyssnar på Toto och Airplay och Yellowjackets och sånt slickt!), typ "ahhha så du visste inte vilka Broder Daniel var innan Fucking Åmål kom, menar du?". Och sen blev jag anti att vara anti-kommersiell. Och höll Britney som den allra främsta sångerskan i världen Bara För Att (och fick åka väldigt allena till hennes första sverigekonsert år 2000...).

Nu gäller det inte ens musik, det finns för mycket att säga OCH för många som trots allt vetat ännu mer än jag, ännu tidigare, Det gäller HANDSPRIT!
Ni vet att jag är pianofröken. As much as I love mina fina pianoungar, så har jag ingen som helst koll på var deras händer varit innan lektionen. Jag kan liksom inte kräva att man ska tvätta händerna innan lektionen...det finns helt enkelt inte tid att kräva det, sorgligt nog.
I stället putsar jag varenda piano med DAX 85%-iga Alcogel. Inte mellan varje lektion förstås, men ofta. Jag har ständigt en stor flaska stående i skåpet.

Och jag börjar bli sugen på att smuggla ut den (jag är ju föräldraledig så där är en trevlig vikarie) eftersom handsprit är slut precis överallt i Stockholm verkar det som!
- Jag bunkrar inte ens, jag har använt det länge, vädjar jag, men låter ändå som en loser.

Och jag är en sorts loser. Gissa hur många av mina småflaskor med DAX jag har fått överge när jag ska in i säkerhetskontrollen på flygplatserna. Att jag aldrig lär mig.

Nu har jag beställt några andra grejer, från sajter jag aldrig skulle handla ifrån annars och egentligen inte har nån koll på.
Smittstopp.com har såväl handdesinfektion som antibakteriell Handtvål, och hos ecoReko beställde jag tre flaskor med ekologiskt handskum.

1 kommentar:

knivlisa sa...

hahaha!! Tack vilket fint inlägg!