onsdag, januari 05, 2011

ljuga om sitt ursprung?

Snart tar telefonnumren slut – lösningen kan bli att du får ta med dig riktnumret när du flyttar, skriver Aftonbladet idag.
Men - då kan väl inte alla BLI en 08:a? Då måste man först bo i Stockholm och skaffa sig ett lokalt hemnummer här. Som man möjligen behåller vid utflytt. Borde inte rubriken vara "alla kan FÖRBLI 08:or"?

Sen det där att telefonnumrena tar slut känns märkligt. Det kan väl knappast vara fler som skaffar fasta telefonabonnemang idag än alla andra år? Tvärtom vet jag hur många som helst som enbart har mobiltelefon. Vi har faktiskt kvar vårt hemnummer, fast inte via Telia utan Bredbandsbolaget. Det är uteslutande folk från Skåne (och en del försäljare) som ringer mig på hemtelefonen. Men jag måste ha numret kvar tills alla mina barn vuxit ur åtminstone storlek 98, eftersom jag omsorgsfullt strukit i namn-och-nummer-etiketter i alla deras kläder.

Fast det hjälper inte. Inte ett enda försvunnet plagg har kommit tillbaka tack vare mina namnlappar.

1 kommentar:

anna sa...

En av de bästa bloggarna jag läst! Jag hittade hit av "misstag" tackvare att jag googlade på allrakäste syster. Tack för en annorlunda och personlig blogg, (som inte är rosa och handlar om mode;)