fredag, januari 28, 2011

att få kalla fötter inför giftermål

lanen är att jag ska gifta mig i år.
Jag vet varken var, när eller ens hur, men jag vet med vem, och det är det viktigaste. På något sätt tror jag att det ska lösa sig så enkelt som att jag en morgon vaknar och bara VILL ha det där vita drömbröllopet, att allt är utkristalliserat för mig, så som vissa brudar (och då menar jag brudar) haft klart för sig i halva sina liv.
Det enda jag funderat på genom åren är musiken - ingångsmarsch, kärlekssång under ceremonin*) brudvals samt vad det skulle kosta att boka Weeping Willows till festen (för inget annat coverband tolkar väl The Smiths med samma bravur?)

Jag blir knappast säkrare på min sak efter att ha läst dagens morgontidning. Först en helsidesannons för helgens stora Bröllopsmässa, som jag egentligen tycker verkar rätt ångestframkallande, men förmodligen borde besöka. Och så fjärde delen i SvD:s artikelserie om skilsmässor, samt en ovanligt bra kolumn om Eva Gabrielsson - a.k.a NOT mrs Stieg Larsson.

Skönt att hon inte hela tiden blir betraktad med den djupaste sympatin. Magnus Eriksson påpekar att det är Stiegs far & bror som har lagen på sin sida, och att man bör sluta demonisera dem. Men Eva satt häromveckan hos Skavlan och lät som en postpunkig tonåring när hon sa att 'man behöver inte alls följa lagen' (dvs de kunde visst gett bort alla rättigheter till Stiegs verk till henne i present!).  

Jag har irriterat mig på henne sedan hon inte tackade ja till de 20 miljoner kronor som Stiegs familj ville ge henne (och vem behöver mer pengar än så?). Nu sa hon att blablabla det handlar inte om pengar utan principen blablabla förvalta Stiegs verk, och det bästa av allt, att brodern och fadern borde göra något eget i stället för att profitera på Stieg.
Hallå Eva, du är själv jättekänd i hela Sverige enbart för att du är ogift!

*) Utan dina andetag var länge en potentiell låt till just detta tillfället, men ströks hastigt och sorgligt efter den överdrivna populariteten som naturligtvis nådde sin kulmen vid fjolårets prinsessbröllop.
Brudvalsen ska helst vara Shostakovichs Waltz 2 ur Jazz Suite. Och då gäller det att dansa riktigt snyggt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eller så gör man som vi, gifter sig hastigt och inte särkillt lustigt men billigt och effektivt. Har sedan fem år på sig att planera en fest när barnen är större och man kan skoja med själv på festen istället för å tex amma...... Tips!!!/Knapp